News

De website www.lennartmoreemusic.com is in september gelanceerd. Lennart Moree Music brengt nieuwe composities en arrangementen uit van Lennart Moree. De webshop bevat nieuw verschenen bladmuziek, variërend van klassiek tot gospel, en van koor tot piano. Het aanbod zal van tijd tot tijd worden uitgebreid. Houd de webshop in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste uitgaven.

In september 2017 www.lennartmoreemusic.com is launched. Here you can order the sheet music of Lennart Moree. We have scores for piano, organ and choir in different styles.

Afternoon Tea Concert

(04-03-14) Zaterdag 8 maart voeren Mara Tieles (altviool) en Lennart Moree (piano) werken van Glinka, Clarke, Shostakovich en Massenet uit in de APCH in Den Haag. Het concert begint om 16.00 uur. De zaal is open vanaf 15.30. Er wordt koffie en thee geschonken. Adres: Esther de Boer-van Rijklaan 20, 2597 TJ Den Haag.

poster ATC 20130308 Lennart Morée Mara Tieles

 

 

 

 

 

 

Opium

(21-01-14) Gisteren besteedde het radio 4-programma Opium op 4 aandacht aan het album Metamorphosis. Tijdens een live-optreden in de studio van het AVRO/TROS-programma met presentator Jan Mom speelde Lennart twee nummers van zijn nieuwe album. Het album is hier verkrijgbaar.

METAMORPHOSIS

Ter gelegenheid van de release van het album Metamorphosis speelt Lennart drie concerten, zie concerten. Het album is vanaf 1 november te bestellen via deze website. Hieronder een impressie van het nieuwe album Metamorphosis.

Expositie

(13 september 2013) Met twee lezingen wordt morgenmiddag een tentoonstelling in de Dorpskerk van Barendrecht geopend. Ter gelegenheid hiervan geeft Lennart een mini-recital met Bach, Schumann en een improvisatie (zie onderstaand artikel uit Het Zuiden). Op 25 oktober geeft Lennart een avondvullend pianoconcert in de Dorpskerk van Barendrecht. Zie ook www.lennartmoree.nl/concert-agenda

BARENDRECHT – ‘Macht en Pracht’ is dit jaar het landelijke thema van de Open Monumentendag. Zaterdag 14 september is er rond dit thema veel te zien en te horen in de Dorpskerk.

“Het is dit jaar een moeilijk thema voor ons. Zoveel macht en pracht hebben we niet in Barendrecht”, zegt Hans Overvoorde. Hij is lid van de gemeentelijke Monumentencommissie en één van de samenstellers van het programma. Er is gekozen voor een middagprogramma in de Dorpskerk. “Dat is de ‘parel van Barendrecht’”, zegt Overvoorde. Het ‘oudste huis van Barendrecht’ herbergt nog enkele eeuwenoude voorbeelden van ‘macht en pracht’. De lokale macht was eeuwenlang in handen van de ambachtsheren en ambachtsvrouwen. Zij hadden ook grote invloed op het kerkelijk leven. Zo werd de Dorpskerk ruim 500 jaar geleden gesticht door ambachtsvrouwe Elisabeth van Loon. Waterschapbestuurders en andere lokale notabelen lieten ook blijken waarde te hechten aan ‘vormen van machtsvertoon’ binnen het kerkgebouw. Mooie voorbeelden daarvan zijn de vier kaarsenkronen die geschonken werden door polderbestuurders en andere vermogende gemeenteleden. Tot 1771 bezat de Dorpskerk ook nog een Heemraadsbank. Die is bij de eerste uitbreiding van de kerk verloren gegaan. Wél is er nog een bijzondere bank voor andere notabelen die ’s zondags ter kerke gingen. Die bank wordt nu de ‘Boerenbank’ genoemd. Omdat de notabelen van de agrarische gemeente Barendrecht hun zitplaatsen in de kerk kochten.

Tentoonstelling De hele middag zijn in de kerk mensen aanwezig om vragen te beantwoorden over het gebouw. De muren zijn onlangs opgeknapt en er wordt een restauratie van de preekstoel voorbereid. In gebouw de Ontmoeting is een fototentoonstelling over het thema ‘Macht en pracht in Barendrecht’. Hier zijn op foto’s prachtige voorbeelden te zien van macht en pracht aan de hand van monumenten in Barendrecht.

Programma De Dorpskerk aan de Dorpsstraat is zaterdag open van 12.30 tot 16.00 uur. De officiële opening, die wordt verzorgd door de Barendrechtse Monumentencommissie, begint om 13.00 uur en duurt tot 14.00 uur. Maarten Ouwens houdt hier een korte lezing over macht en pracht in Barendrecht. Hans van Gelder vertelt over de renovatie van het orgel, die in volle gang is. Muzikale medewerking wordt verleend door de pianist Lennart Morée.

Bron: Het Zuiden, Barendrecht

 

METAMORPHOSIS

(24 juli 2013) Eind augustus komt Lennart’s debuutalbum Metamorphosis uit, met transcripties en composities in verschillende stijlen, van Bach tot Gershwin. Via facebook en www.lennartmoree.nl verschijnen de komende weken promotiemateriaal en concertdata. Foto: Opnamelocatie

opnamemetamorphosis

Blue Ragone

(24 juli 2013) Op 18 juli is de compositie ‘Blue Ragone’ van componist Sonja Schwedersky opgenomen bij Studio van Schuppen. Het pianowerk werd uitgevoerd door Lennart Morée. Schwedersky schreef het werk in opdracht van vriend en componist Ed Wennink. Foto: Opname bij Studio van Schuppen

SAMSUNG

Introductie nieuwe Peugeot

(3 juni 2013) Op 3 juni wordt de nieuwe Peugeot 2008 bij Mulder in Alblasserdam feestelijk geintroduceerd. Lennart bespeelt de vleugel tijdens de introductieavond. Zie www.mulderpeugeot.nl

03062013

Concert Melissant

(10 april 2013) Op 19 April 2013 treedt Lennart op in “de Melishof” in Melissant. Ter gelegenheid van het vijftigste jeugdconcours in Melissant wordt een concert gegeven door oud-winnaars en docenten. Aanvang van dit concert is 20:15 uur, de zaal is open vanaf 19:45 uur. Adres: Binnenweg 61, 3248AE Melissant. Toegang: € 2,50